Newsletter

Follow Us

Tort cu morcovi

        
Din categoria torturi cu morcov face parte și acest  tort. Este un tort simplu de făcut, dar cu un gust special. Blatul cu aromă de scorțișoară se combină într-o armonie perfectă cu savoarea coajei de lime din cremă . Rețeta nu este totuși indicată celor care doresc să scape de kg depuse după sărbători.

Sursa rețetei  LauraAdamache. Mulțumesc !


Ingrediente  
Blat tort de morcovi
·         280 g faina
·         225 ml ulei floarea soarelui (am pus doar 200)
·         2 lingurițe mici rase praf de copt
·         1/4 linguriță bicarbonat
·         1 linguriță rasă ghimbir proaspăt ras
·         1 linguriță scorțișoară
·         1 vârf cuțit nucșoara(am renunțat la ea,pentru că nu am găsit)
·         3 ouă medii
·         300 g morcovi rași(pe răzătoarea medie)
·         250 g zăhăr brun
·         75 g migdale/nuci/alune tocate
·         1 vârf cușit sare
·         1 portocală medie (doar coaja rasă)
Ingrediente – Crema de unt cu creme fraiche
·         250 g creme fraiche/ marscapone la temperatura  camerei(branză diedetică la cutie)
·         100 g unt la temperatură camerei (minim 82% grăsime)
·         150 g zahăr pudra(am pus doar 100 g)
·         200 ml smântână pentru frișcă
·         1 lime (doar coaja rasă)
Mod de preparare – Blat tort morcovi
·         Amestecăm faina cu sarea, praful de copt și bicarbonatul și o cernem într-un vas încăpător. Adăugăm zaharul și migdalele tocate și amestecăm.
·         Într-un vas separat punem uleiul,ouăle, ghimbirul ras, scorțișoara și coaja rasă de portocale și amestecăm cca 2 minute sau până când obținem o consistență perfect omogenă.
·         Adăugăm mixul lichid peste făina și amestecăm până la omogenizare. La sfârșit adaugăm morcovii rași și amestecăm bine.
·         Punem aluatul în formă tapetată cu hârtie de copt .Coacem blatul la foc mediu pâna trece testul cu scobitoarea.
·         Scoatem forma din cuptor, lăsăm blatul cca 5 minute în formă, apoi îl scoatem cu grijă și îl așezăm pe un grătar. Îl lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare – Crema de unt și  creme fraiche
·         Punem  untul într-un vas și îl  mixăm până când capătă o consistență cremoasă. Adăugăm treptat zaharul pudră și mixăm până îl încorporăm perfect în crema de unt.
·         Peste crema de unt, adaugăm treptat crema fraiche sau marscarpone (crema de unt și creme fraiche trebuie să aibă aceeași temperatură), coaja rasă de lime, și le omogenizăm cu grijă, cu ajutorul unei linguri sau spatule.
·         La sfârșit, încorporăm cu foarte mare grijă, amestecând de jos în sus, frișcă  mixată.
Asamblare – Tort de morcovi
·         L-am tăiat în două și l-am asamblat direct pe platou. Punem pe prima foaie trei sferturi din cremă.
·         Acoperim crema cu a doua foaie de blat de morcovi, apoi îmbrăcăm uniform tortul cu crema rămasă.
·         Eu l-am ornat cu fulgi de migdale pe părțile laterale și cireșe confiate.



Tort cu morcovi Tort cu  morcovi Reviewed by Aura Popa on 21:20 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.