Din categoria torturi cu morcov face parte și acest tort. Este un tort simplu de făcut, dar cu un gust special. Blatul cu aromă de
scorțișoară se combină într-o armonie perfectă cu savoarea coajei de lime din
cremă . Rețeta nu este totuși indicată celor care doresc să scape de kg depuse
după sărbători.
Sursa rețetei LauraAdamache. Mulțumesc !
Ingrediente
Blat tort de morcovi
·
280 g faina
·
225 ml ulei floarea
soarelui (am pus doar 200)
·
2 lingurițe mici rase praf de copt
·
1/4 linguriță bicarbonat
·
1 linguriță rasă ghimbir proaspăt ras
·
1 linguriță
scorțișoară
·
1 vârf cuțit nucșoara(am
renunțat la ea,pentru că nu am găsit)
·
3 ouă medii
·
300 g morcovi rași(pe
răzătoarea medie)
·
250 g zăhăr brun
·
75 g
migdale/nuci/alune tocate
·
1 vârf cușit sare
·
1 portocală medie
(doar coaja rasă)
Ingrediente
– Crema de unt cu creme fraiche
·
250 g creme
fraiche/ marscapone la temperatura camerei(branză diedetică la cutie)
·
100 g unt la temperatură camerei (minim 82% grăsime)
·
150 g zahăr pudra(am
pus doar 100 g)
·
200 ml smântână pentru
frișcă
·
1 lime (doar coaja
rasă)
Mod de preparare –
Blat tort morcovi
·
Amestecăm faina cu
sarea, praful de copt și bicarbonatul și o cernem într-un vas încăpător. Adăugăm
zaharul și migdalele tocate și amestecăm.
·
Într-un vas separat punem uleiul,ouăle, ghimbirul
ras, scorțișoara și coaja rasă de portocale și amestecăm cca 2 minute sau până
când obținem o consistență perfect omogenă.
·
Adăugăm mixul lichid peste făina și
amestecăm până la omogenizare. La sfârșit adaugăm morcovii rași și amestecăm
bine.
·
Punem aluatul în formă tapetată cu hârtie
de copt .Coacem blatul la foc mediu pâna trece testul cu scobitoarea.
·
Scoatem forma din cuptor, lăsăm blatul cca
5 minute în formă, apoi îl scoatem cu grijă și îl așezăm pe un grătar. Îl lăsăm să se răcească complet.
Mod
de preparare – Crema de unt și creme
fraiche
·
Punem
untul într-un vas și îl mixăm
până când capătă o consistență cremoasă. Adăugăm treptat zaharul pudră și mixăm
până îl încorporăm perfect în crema de unt.
·
Peste crema de unt, adaugăm treptat crema
fraiche sau marscarpone (crema de unt și creme fraiche trebuie să aibă aceeași
temperatură), coaja rasă de lime, și le omogenizăm cu grijă, cu ajutorul unei linguri
sau spatule.
·
La sfârșit, încorporăm cu foarte mare
grijă, amestecând de jos în sus, frișcă
mixată.
Asamblare – Tort de
morcovi
·
L-am tăiat în două și
l-am asamblat direct pe platou. Punem pe prima foaie trei sferturi din
cremă.
·
Acoperim crema cu a doua foaie de blat de
morcovi, apoi îmbrăcăm uniform tortul cu crema rămasă.
·
Eu l-am ornat cu fulgi de migdale pe
părțile laterale și cireșe confiate.
Tort cu morcovi
Reviewed by Aura Popa
on
21:20
Rating:
Niciun comentariu: