Newsletter

Follow Us

Tort cu morcovi

          Înainte de a pregăti   acest tort am fost sceptică , deoarece am fost obișnuită să folosesc morcovul doar în supe , ciorbe , aperitive , salate .
                 De  pe wikipedia , am aflat că morcovii se foloseau  în prăjituri încă din epoca medievală , datorită conținutului mare de zahăr(cu excepția sfeclei de zahăr).
                 Originile acestei  prăjituri cu morcovi este foarte controversată . Cele mai vechi reţete de prăjituri cu morcovi datează  din 1892 , descoperite  într-o carte de menaj a Școlii de Kaiseraugst (Canton of Vaud Argau, Elveția) . În Elveția , este cea mai populară prăjitură  mai ales  cu ocazia zilelor de naștere ale copiilor. În 2011, potrivit unui sondaj  radio prăjitura cu morcovi a fost votată în Anglia ca prăjitura favorită.
        Este un tort simplu de făcut , dar cu un gust special. Blatul cu aroma de scorțișoară se combină într-o armonie perfectă cu savoarea  siropului de portocală si gustul unic al ciocolatei . Rețeta nu este totuși indicată celor care doresc să scape de kg depuse după sărbători . (sursa http://divainbucatarie.ro/)

·         INGREDIENTE:
·         Pentru blat:
4 ouă
120 g zahăr brun
120 g faină
1 linguriță praf de copt
15 g cacao neagră
150 g morcovi rași
50 g nucă măcinată
1 praf de scorțișoară
2 linguri ulei floarea  soarelui
1/4 linguriță esență de vanilie
·         Pentru crema:
300 g crema de branza – eu am pus brânză dietetică
150 g zahăr brun
175 g ciocolată topită
·         Pentru sirop:
50 ml apa
50 ml suc de portocale
1 praf scorțișoară
30 g zahar
·         PREPARARE:
·         Pentru prepararea blatului am amestecat ouăle cu zaharul într-un vas pe care îl punem apoi la bain-marie . Continuăm să amestecăm cu mixerul, ținând vasul pe foc (la bain-marie) timp de 10 minute , până începe să se îngroașe puțin . Îl luăm de pe foc , lăsăm să se răcească puțin apoi adaugăm pe rând nucile, uleiul , cacao , scorțișoara , esența de vanilie , amestecând după fiecare ingredient în parte , până se omogenizează , iar la final făina amestecată cu praful de copt în prealabil .
        Turnăm aluatul într-o formă de tort cu pereți detașabili și tapetată cu hârtie de  copt . Coacem blatul  în cuptorul pe gaz la foc mediu până trece testul   scobitorii , apoi îl scoatem și îl lăsăm să se răcească pe un grilaj . Cât timp se răcește pregătim crema: amestecăm crema de brânză cu zahărul și esența de vanilie , apoi cu ciocolata topita (la bain-marie) Amândouă trebuie să aibă aceeași temperatură . Pregătim siropul fierbând ingredientele , apoi îl lăsăm să se răcească . Tăiem blatul de tort pe jumătate , îl însiropăm , apoi punem jumătate din cremă pe blatul de jos .

·         În siropăm și a doua jumătate de blat , o punem peste cremă , apoi acoperim tortul cu restul de cremă . Pe margine am  decorat  cu nucă.

·         Îl lăsăm la rece minim 2 ore.







Tort cu morcovi Tort cu morcovi Reviewed by Aura Popa on 14:55 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.